ARC FOR DANCE FESTIVAL

Παρασκευή 27 Μαΐου 

 

Σάββατο 28 Μαΐου 

 

Κυριακή 29 Μαΐου 

 

 

Η Danc.c.e Unitiva είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τη διεξαγωγή του 8ου διεθνούς Festival Σύγχρονου ΧορούARC FOR DANCE FESTIVAL στις 27, 28 & 29 Μαΐου 2016, στο Σύγχρονο Θέατρο Αθηνών, στο Γκάζι.

Το ARC FOR DANCE FESTIVAL παρουσιάζει κάθε χρόνο μέσα από μια ξεχωριστή θεματική προσέγγιση, έργα των πιο υποσχόμενων νέων χορογράφων αλλά και έμπειρων δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με διεθνή παρουσία.

Η “Μηχανή Άμλετ”

Δευτέρα 16 Μαΐου – Tρίτη 17 Μαΐου 

 

Δευτέρα 30 Μαΐου – Tρίτη 31 Μαΐου 

 

Δευτέρα 6 Ιουνίου – Tρίτη 7 Ιουνίου

 

 

«Ήμουν ο Άμλετ. Στεκόμουνα στην ακτή και μιλούσα στα κύματα που πάφλαζαν… με την πλάτη στραμμένη στα ερείπια της Ευρώπης».

Η ψευδαίσθηση της κανονικότητας και οι αυταπάτες της μοίρας του Άμλετ με φόντο την ηθική και ανθρωπιστική κατάρρευση ενός ολόκληρου πολιτισμού, παρουσιάζεται στον σπαρακτικό μονόλογο του Χάινερ Μίλλερ υπό την επήρεια…μέθης.

Beyond Collapse

25 – 27 Απριλίου 2016

 

 

Από τι αποτελείται η ουτοπία; Eίναι μια ανάμνηση ή μια προβολή στο μέλλον; H παιδική ηλικία , ο έρωτας και η επανάσταση είναι συστατικά της; Τι υπάρχει πέρα από κάθε προσωπική ή κοινωνική κατάρρευση ; Ποιος είναι ο ήχος της πτώσης;

όMNIRA – VORTEX

Τετάρτη 16 & Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

 

 

Δυο έργα σύγχρονου χορού απο τις νέες χορογράφους Μαριάννα Βαρβιάνη και Στέλλα Σπύρου συναντιούνται στην σκηνή για να πραγματευτούν τις έννοιες του εγκλωβισμού και της υπέρβασης. Με πρωτότυπη μουσική, δημιουργούνται δύο χορογραφίες εμπνευσμένες από κινησιολογικά στοιχεία της καθημερινότητας και της παράδοσης. Με κοινό γνώμονα το ρυθμό και τη φυσική ροή της κίνησης, οι χορογραφίες συναντιούνται ακριβώς στο σημείο καμπής που οδηγεί προς την αλλαγή.

Brave New World – Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος του Άλντους Χάξλευ

 

από Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

 

 

Θεατρική διασκευή από το ομώνυμο βιβλίο του Χάξλευ για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Σε ένα θαυμαστό καινούριο κόσμο, η απόλυτη ελευθερία σκεπάζει τον απόλυτο έλεγχο.
Μέχρι την εμφάνιση των αγρίων από το Νέο Μεξικό…
Σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση στη θεατρική Σκηνή [ταυτόχρονα με το Λονδίνο]

Ο Βασιλιάς Ριχάρδος ο Γ’  του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

από Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

 

 

Σε έναν κόσμο που καταρρέει, ο Ριχάρδος ο Γ΄, με τους μηχανισμούς εξουσίας και τον αέναο κύκλο του αίματος να φορτίζεται με νέες σημασίες και αλήθειες, μπορεί να κυνηγάει την εξουσία ως παιχνίδι – πρόφαση για να γκρεμίσει κάθε έννοια ηθικής και νομιμότητας, αποκαλύπτοντας την κενότητα των περιεχομένων τους. Μιας ηθικής που έγινε απλώς και μόνον για να παραβιάζεται και μιας νομιμότητας που λειτουργεί ως νομιμοφάνεια.

Το Γεφύρι Της Άρτας- Επί του μύθου σύνθεσις από Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

 

Με αφορμή το γνωστό δημοτικό τραγούδι και υλικό από την πεζογραφία του Γ. Θεοτοκά και την ποίηση του Γ. Ρίτσου, οι θεατρικοί Οργανισμοί ΕΥΤΟΠΙΑ και ΕΒΔΟΜΗ ΘΥΡΑ ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και παρουσιάζουν σε συμπαραγωγή με το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ την παράσταση.

Ο μύθος γνωστός και με πανάρχαιες ρίζες. Με μικρές παραλλαγές συναντάται στις παραδόσεις και άλλων βαλκανικών λαών. Για να θεμελιωθεί το γεφύρι πρέπει να θυσιαστεί η γυναίκα του Πρωτομάστορα. Η ιστορία για τον αγώνα του ανθρώπου να κερδίσει τη ζωή του, να τιθασεύσει τη φύση και τον εαυτό του. Ενας αγώνας επίμονος, πολλές φορές απελπισμένος, άνισος, γεμάτος τραγικότητα και διαψεύσεις. Σχεδόν πάντα.. μεγαλειώδης.

Μια γιορτή του Νούριαναπό Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

 

Η παράσταση «Μια Γιορτή στου Νουριάν» του Volker Ludwig είναι μια δουλειά που έχει δοκιμαστεί ήδη επί τρεις συναπτές θεατρικές σεζόν και έτυχε της απόλυτης αποδοχής μικρών και μεγάλων.

Πρόκειται για μια παράσταση που προωθεί στα παιδιά την αντίληψη κοινωνικής ευθύνης, τη θετική σκέψη και στάση για το μέλλον και προβάλλει το θέμα των προκαταλήψεων και της πολιτισμικής συμφιλίωσης.

ΤΖΕΛΑ, ΛΕΛΑ, ΚΟΡΝΑΣ και ο ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ από Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

 

Έχοντας την εμπειρία της παράστασης «Μια Γιορτή στου Νουριάν» και βλέποντας την αποδοχή και τον ενθουσιασμό του κοινού κάθε ηλικίας, διατηρούμε την πίστη μας σε αυτό το νέο είδος χειραφετημένου και κοινωνικού παιδικού-νεανικού θεάτρου. Μετά τη συζήτηση πάνω στο θέμα της πολιτισμικής συμφιλίωσης και τις προκαταλήψεις που άνοιξε το «Μια Γιορτή στου Νουριάν» με τα παιδιά και την παιδεία, έρχεται να προστεθεί μέσω της παράστασης «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης » η θεματική της αλληλοϋποστήριξης και αλληλεγγύης μεταξύ των παιδιών, της απελευθέρωσης της φαντασίας, το δικαίωμα στο παιχνίδι και την παρότρυνση στη συνδημιουργία.